Tidigare juniorlandslagsbacken Christopher From Björk, 25, och Hockeyallsvenska Tingsryd valde att gå skilda vägar efter fjolårssäsongen. Fram till nu har From Björk gått klubblös, men idag kan hockeysverige.se berätta vilken som blir hans nya klubbadress.
– Jag har precis skrivit på för Huddinge. De senaste tre veckorna har jag tränat med laget. Dessutom bor jag i Huddinge, men även min tjej har jobb här så det passade mig väldigt bra att spela här den här säsongen.

Vilka alternativ har du haft att välja mellan?
– Det var en del division 1 klubbar som hörde av sig. Jag fick även kontraktsförslag från franska Mulhouse och Chamonix, men även från danska Esbjerg. Nu var det bara fem månaders kontrakt och dessutom har det gått ganska lång tid av säsongen så jag valde att tacka nej tillsvidare. Betalningen var heller inte på den nivån att det var värt att bryta upp från allt här i Huddinge för att sticka dit och spela.
– Huddinge har dessutom ställt upp väldigt bra för mig. Bland annat genom att jag fått ett jobb vid sidan av hockeyn vilket jag uppskattar mycket.

Hur ser du på Huddinges chanser att ta sig tillbaka till Hockeyallsvenskan?
– Huddinge är alltid ett topplag i ettan även om man hade det lite tungt förra säsongen. Jag tror absolut att Huddinge kan gå långt den här säsongen och att jag kan vara med och bidra en del till laget.

När debuterar du?
– I kväll förhoppningsvis, om alla papper hinner bli klara.

Huddinge möter klockan 19 ikväll Nyköping i Björkängshallen. Ett Huddinge utan NHL-spelaren Jhonas Enroth i laget.

Christopher From Björk har spelar två elitseriematcher för Djurgården mellan åren 2005 och 2007. Efter det har han spelat för Almtuna, Asplöven och nu senast fyra säsonger i Tingsryd. Han spelade dessutom U18-VM 2005, där Sverige vann brons, med bland andra Nicklas Bäckström, Patric Hörnqvist, Jhonas Enroth och Niklas Hjalmarsson.

Text: Ronnie Rönnkvist

Spela på svensk hockey - från SHL till Hockeytvåan! Bli kund nu och få ett gratisspel i veckan - hela året ut!