Flyttar tillbaka till Småland

Andreas Jämtin lämnar Linköping, trots kontrakt till 2015. Han bryter kontraktet och flyttar tillbaka till HV71.
– Jag har haft fyra fantastiska år i LHC, blivit en bättre spelare och spelat med Tre Kronor. Men nu har vi kommit fram till det här beslutet, säger Andreas Jämtin.

Andreas Jämtin lämnar Linköping, som han spelat för sedan 2008. Trots kontrakt fram till 2015 väljer han nu att bryta sitt kontrakt av personliga skäl, skriver Linköping på sin hemsida.

– Jag har haft fyra fantastiska år i LHC, blivit en bättre spelare och spelat med Tre Kronor. Men nu har vi kommit fram till det här beslutet. Jag förstår att det är känsligt att lämna men jag vill tacka LHC:s supportrar och föreningen för det stöd jag har fått i LHC, säger Jämtin själv till hemsidan.

Jämtin kommer att fortsätta karriären i HV71, där han tidigare spelat mellan 2003 och 2008 och blivit dubbel svensk mästare med.

– Vi fick frågan om vi var intresserade av Andreas och det passade perfekt eftersom vi har en forwardsplats att fylla. Vi känner ”Ante” väl sedan tidigare och vet vad en sådan spelare gör för laget. Det är en rivig och fysisk spelare som med sin fräna spelstil kan vända matcher på egen hand, säger sportchefen Fredrik Stillman till HV71:s hemsida.

Jämtin har missat de två senaste elitseriematcherna på grund av en fotskada och kommer inte spela i mötet mot Linköping på tisdag nästa vecka, som en del av överenskommelsen klubbarna emellan.

Däremot spelar Jämtin eventuellt för HV71 redan i matchen mot Modo på lördag.

– Det ska bli fantastiskt roligt och en härlig utmaning. Jag har många fina minnen med HV71 och har både spelat och vunnit med en hel del spelare i laget. Därför känns det extra kul att vara en del av den gruppen, säger Andreas Jämtin till HV:s hemsida.

Kontraktet med HV71 gäller till 2015.

Text: Robert Pettersson