• Publicerat 29 oktober, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Kaijomaa förstärker bottenlaget

Växjö plockar in ännu en ny spelare för att stärka laget. Näst på tur är backen Kalle Kaijomaa som närmast kommer från finska Tappara.
– Kalle är en solid allroundback, säger sportchefen Henrik Evertsson.

Kalle Kaijomaa är en 28-årig back med drygt 300 matchers erfarenhet av spel i finska FM-ligan. Under de två senaste säsongerna har han spelat för Tappara från Tammerfors där han så sent som i fjol svarade för elva mål och 22 poäng på 54 matcher.

Den här säsongen har spelet inte flutit på lika bra. Han har svarat för två poäng (1+1) på tolv matcher i FM-ligan och varit utlånad till Leki i finska motsvarigheten till Hockeyallsvenskan, Mestis. Nu kliver han in och förstärker Växjö under resten av säsongen.
– Som sportchef tittar man hela tiden över marknaden och hittar man något som kan förstärka laget så ska man ta chansen, och när Kalle dök upp så kändes det rätt. Konkurrensen på backsidan i Tappara är hård och han ville ha en större roll, och därför bröt han sitt kontrakt med klubben, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson.

”Spelat en hel del powerplay”
– Vi har matchat våra bästa spelare väldigt hårt och serien blir tuffare och tuffare, så vi kände att vi ville bredda backsidan, och det gör vi genom att ta in Kalle Kaijomaa.

Kaijomaa är i första hand en tvåvägsback som Evertsson hoppas ska ge Växjö mer spets i försvarsspelet.
– Kalle har spelat en hel del i power play och kommer säkerligen att spela power play hos oss också, men han ska inte ses som en utpräglad power play-back. Vi får in en bra back som spelar plus och som skapar trygghet i defensiven, säger Evertsson.

I och med värvningen av Kaijomaa har Växjö nu fyra finska spelare i laget. Veteranerna Fredrik Norrena och Tomi Kallio startade säsongen i klubben och under resans gång har även Miikka Miikka Männikkö tillkommit.

Text: Uffe Bodin