NHL

Oduya fann is – i Thailand

ANNONS

Spelar med lokalt lag i Bangkok

Det finns många olika sätt för NHL-spelarna att hålla i gång under lockouten. Johnny Oduya har kanske hittat den mest oväntade möjligheten – i semesterparadiset Thailand.
– Jag ville göra någonting annorlunda eftersom jag inte spelar, säger han till Bangkok Post.

Allt fler NHL-spelare har tagit sig till Europa för att få matchträning under den pågående lockouten. Chicago Blackhawks svenska back Johnny Oduya tillbringade en hel del tid på hemmaplan även han och tränade bland annat med Bajen Fans division 2-lag.

Den senaste tiden har han emellertid hittat ett betydligt mer exotiskt sätt att hålla i gång kroppen på. Vad som skulle bli en semesterresa till Bangkok i Thailand slutade med spel för det lokala hockeylaget Flying Farangs i välgörenhetsturneringen Land Of Smiles Ice Hockey Classic.
– Jag ville bara komma till Thailand ett tag. Det är populär semesterplats för svenskar när det blir kallt därhemma, säger Johnny Oduya i en intervju med Bangkok Post.

Hittade klubben på nätet
Möjligheten att träna och spela kom när Oduya började leta efter isytor att träna på i den thailändska huvudstaden. När han hittade Flying Farangs webbsida skickade han ett e-mejl till klubben för att se om det fanns möjlighet att få träna med dem.
– Jag visste inte om det skulle vara en bra idé, men så fort vi började fick veta mer blev vi upprymda, säger han.
– Jag visste inte att det skulle sluta så här. Det här var mycket större än något jag trodde att jag skulle få vara del av.

31-åringen imponerades båda av klassen på spelarna och inte minst hur fina rinkar det faktiskt fanns att tillgå i en stad där hockey är en fotnot.
– Att spelarna kan nå den nivån av skicklighet som de har gjort är väldigt imponerande. Jag föreställer mig att de kan bli riktigt bra med lite mer coachning och istid, säger han och berömmer rinkarna.
– Faciliteterna här är fantastiska med tanke på att vi befinner oss i ett köpcentrum i ett tropiskt paradis.

Lagkamraterna har agerat guider
Det var en och annan spelare i Flying Farangs som blev rätt förvånad när Johnny Oduya klev in i omklädningsrummet första gången.
– Första dagen när jag kom till träningen sa de: ”Oj, är du här? Vi trodde inte att du skulle dyka upp”. De trodde bara att det var en massa snack. Nu hoppas jag att de tycker att det har varit kul, säger svensken.

Om Johnny Oduya har hjälpt lagkamraterna med hockeytips har de hjälpt honom att utforska Bangkok. Troligtvis blir det här en semester han sent ska glömma.
– Jag har varit här två gånger tidigare så det är inte första gången. Däremot känns det som första gången eftersom staden är så stor. Det har varit bra att ha lagkamrater som har kunnat visa dig runt i staden, vilka ställen som är bra att äta på och så vidare. Det är ett häftigt sätt att komma till staden, säger han.

Även om det bara blir tio dagar i Bangkok för Johnny Oduya den här gång är han öppen för att återvända och hjälpa thailändsk hockey på traven i framtiden.
– Om jag spelar tio år till i NHL kan jag förhoppningsvis komma hit och spela efter det och vara med i turneringarna här.

Text: Uffe Bodin

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM