• Publicerat 5 november, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Har skrivit på för Almtuna

Almtuna blir nästa allsvenska lag att plocka in en NHL-förstärkning. På måndagen bekräftade klubben att den tecknat ett korttidskontrakt med NHL-målvakten Jhonas Enroth.
– Vi räknar med att både Alexander Hamberg och Joel Lassinannti kan komma att vara borta från oss under JVM så detta är en perfekt lösning för oss säger sportchefen Martin Öhrstedt.

Jhonas Enroth gjorde under den gångna veckan säsongsdebut för moderklubben Huddinge IK i division 1. Efter sina två gästspel i Björkängshallen tar han nu steget upp i Hockeyallsvenskan för spel med Almtuna i Uppsala.

24-åringen har skrivit ett kontrakt med klubben som gäller till och med 7 januari. Detta för att täcka upp för juniormålvakten Joel Lassinantti som är högaktuell för spel i JVM. Skulle dessutom AIK:s målvakt Niklas Lundström komma med till JVM innebär det att elitserieklubben plockar hem tredjemålvakten Alexander Hamberg som är utlånad till just Almtuna. Värvningen av Enroth ger alltså Uppsalaklubben en värdefull försäkring i kassen.

Jhonas Enroth, till vardags i Buffalo Sabres, ansluter till Almtuna i veckan och kan komma att debutera för klubben i hemmamatchen mot Asplöven nästa måndag.

Enroth hade en räddningsprocent på 88,89 under sina bägge matcher med Huddinge, som båda slutade med vinster.

Text: Uffe Bodin