• Publicerat 6 november, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Fyra profiler säger sitt

Hockeyallsvenskan har liksom elitserien ett landslagsuppehåll. Hockeysverige.se använder det till att utvärdera spelarinsatserna i landets andraliga. Till vår hjälp har vi tagit fyra profiler: Tomas Sandström, Johan ”Mr. Madhawk” Svensson, Johan Tornberg och Peter Sibner.

Hockeysverige.se kontaktade fyra medieprofiler med god insyn i Hockeyallsvenskan och fick dem att besvara följande frågor:

1) Vem är allsvenskans bästa spelare baserat på årets säsongsinledning?
2) Vem är den största positiva överraskningen?
3) Vem är den största negativa överraskningen?
4) Ta ut ditt All-Star Team i allsvenskan så här långt.

Här nedan kan ni ta del av deras svar. I går gjorde vi samma samma koll när det gällde elitserien. Den hittar ni här: http://www.hockeysverige….


Foto: Bildbyrån.

Tomas Sandström, tidigare NHL-spelare
1) – Carl Hagelin, Södertälje. Han har varit riktigt bra och den spelare som tillfört sitt lag mest sedan han kom från NHL. Även Mikael Backlund i Västerås har varit riktigt bra.

2) – Rasmus Andersson, Malmö. Trots allt är han bara är 16 år, men gör det riktigt bra när han får chansen att spela även om han spelar i ett ganska dåligt lag. Jag hoppas att han och André Burakovsky får bra med speltid framöver så de fortsätter utvecklas.

3) – Nicklas Jadeland, Malmö. Jag fortsätter med Malmö eftersom jag måste säga att Jadeland och Mattias Persson inte har presterat vad man hade förväntat sig. Nu har Persson producerat mot slutet så det får bli Jadeland ensam som är blir den negativa överraskningen.

Sandströms All-Star Team:
Målvakt: Viktor Fasth, Tingsryd
Backar: Mattias Timander, Leksand – Patrik Hersley, Leksand
Forwards: Carl Hagelin, Södertälje – Mikael Backlund, Västerås – Jared Aulin, Örebro.


Foto: Ronnie Rönnkvist.

Johan ”Mr. Madhawk” Svensson, bloggare

1) – Matt Read i Södertälje tycker jag nog har varit bäst. Han är sylvass framåt, har bra passningar och kan även sätta dit pucken. Han har dessutom lyft ett lag som var på ordentligt nedgång till att kanske vara det mest uppåtgående laget. Det tycker jag man ska värdera högt. Han är pålitlig och har förutom en stark poängskörd en fin statistik i den viktiga plus- och minusstatistiken.

2) – Henrik Björklund i Bofors. Han har harvat runt en hel del de senaste åren utan att egentligen komma riktigt på plats. I BIK har han fått en tongivande roll och svarat upp med att leverera bäst poängmässigt i hela laget. Han giftigaste vapen är det starka skottet.

3) – Fredrik Bremberg, Djurgården. Han inledde serien hyfsat, men sedan har det verkligen bara gått utför. Inte ens de ”enkla” passningspoängen spelas in längre och när det inte gör det så är Bremberg inte till mycket nytta. Det går inte speciellt fort och det ser ganska ointresserat ut. Han har nog gått in i den klassiska ”Hur kul är allsvenskan när det blir mörkt och trist ute” som alla säger att de inte kommer gå på.

Mr. Madhawks All Star-Team:
Målvakt: Joel Gistedt, Bofors.
Backar: Erik Gustafsson, Djurgården – Mikael Vikstrand, Mora.
Forwards: Matt Read, Södertälje – Evan McGrath, Oskarshamn – Robin Alvarez, Malmö.


Foto: Ronnie Rönnkvist.

Johan Tornberg, Viasat Hockey
1) – Jared Aulin, Örebro. Han har en uppsida i och med att han kan röra på fötterna och händerna samtidigt och skapa chanser den vägen. Han är både en passningsläggare och en målskytt. Jag förstår varför han har varit uppe och nosat på NHL innan han blev skadad. Han har kvalitéer som är klart elitseriemässiga.

2) – Filip Forsberg, Leksand. Jag tycker att han har tagit steget från pojkspoling till man. Det är kanske ingen överraskning att han har gått bra, men sättet han har utvecklats på har överträffat mina förväntningar. Jag trodde inte att han skulle ta ett så här stort steg.

3) – Stefan Gråhns, Almtuna. Jag vet att han inte är nöjd med sin produktion (2+1 på 19 matcher) hittills. Han brukar vara en pålitlig poängplockare på allsvensk nivå, men det känns inte som det är en välmående Stefan Gråhns som spelar just nu. Han ställer enorma krav på sig själv och jag vet att det finns mer att hämta där.

Tornbergs All-Star Team:
Målvakt: Joel Gistedt, Bik Karlskoga.
Backar: Mikael Vikstrand, Mora – Kevin Kapstad, Leksand
Forwards: Jared Aulin, Örebro – Mikael Backlund, Västerås – Filip Forsberg, Leksand


Foto: Ronnie Rönnkvist

Peter Sibner, hockeysverige.se

1) – Mikael Backlund, Västerås. VIK började bra men var sen rejält darriga under en period innan han klev in i handlingarna. Sedan dess har laget vunnit åtta av tio matcher, imponerat i defensiven ordentligt och han själv snittar två poäng per match.

2. – Andreas Hjelm, Södertälje. Sedan Hagelin och Read kom in har ju SSK varit totalt stekheta. Hjelm var bra redan förra året, men i den här omgivningen har han lyft sig till elitserienivå och det är grymt viktigt med så många unga backar som SSK i övrigt har.

3) – Oprövade importer och spelare som hängde med Asplöven och Karlskrona från ettan har visat att de inte alls håller måttet i Allsvenskan, men det är knappast överraskande. Däremot är det förvånande att en så defensivt stabil och rutinerad allsvensk back som Marcus Johansson i Tingsryd är -13 efter ett par starka säsonger i Växjö, samt att INGEN av elitserierävarna i Djurgården fått det att fungera. I ärlighetens namn hade jag också hoppats på en bättre offensiv produktion av Jacob de la Rose och kanske även André Burakovsky. Missförstå nu inte detta, de är ju bara 17 år och supertalanger, som gör en bedrift genom att bara ta en plats i en så här bra liga, så jag menar verkligen inte att de misslyckats. Men de har fått en del istid och jag hoppades verkligen att någon av dem redan i år skulle ta för sig i poängligan och hänga på Elias Lindholm som hetaste svenskar inför draften. Men det finns fortfarande goda chanser för dem att ”göra en Hampus”.

Sibners All-Star Team:
Målvakt: Lars Johansson, Västerås
Backar: Andreas Hjelm, Södertälje – Patrik Hersley, Leksand.
Forwards: Mikael Backlund, Västerås – Matt Read, Södertälje – David Åslin, Troja-Ljungby.

Text: Uffe Bodin