”Ska se till att bli fräsch”

Viktor Fasth förlänger inte sitt kontrakt med Tingsryd. Huvudorsaken till det beror inte på att en ny klubb är klar, utan skadeproblem.
– Det stämmer. Eftersom mitt kontrakt med Tingsryd gick ut samtidigt som jag har haft problem med en höft och ljumske så valde vi att inte förlänga kontraktet i det här läget, säger Viktor Fasth till hockeysverige.se.

Viktor Fasth har saknats i Tingsryds laguppställning i lagets senaste matcher. Nu har dessutom kontraktet med klubben gått ut vilket snabbt gjort att han, ryktesvägar, placerats i flera olika elitserieklubbar. Något som är märkligt i sig då flera av dessa lag klart markerat att man inte tar in några NHL-lockoutade spelare på så kallade korttidskontrakt. Fasth tillhör som bekant NHL-laget Anaheim Ducks organisation och tanken var att han skulle spela där under årets säsong.

För hockeysverige.se berättar Viktor Fasth på tisdagsmorgonen att han mycket riktigt inte har förlängt kontraktet med Tingsryd.
– Det stämmer. Eftersom mitt kontrakt med Tingsryd gick ut samtidigt som jag har haft problem med en höft och ljumske så valde vi att inte förlänga kontraktet i det här läget.
– I första hand ska jag nu se till att bli bra och fräsch igen. Jag ska träffa en läkare och efter det så får vi se vad som händer. Jag har inte kunnat spela de två senaste matcherna med Tingsryd på grund av problemen i höften och ska jag kunna vara fullt återställd om NHL drar igång snart så måste jag se till att bli helt frisk.

Om du blir spelklar innan NHL drar igång, har du funderat på vart du då vill spela?
– Nej, det har jag inte. Som sagt var, jag ska först se till att bli helt återställd. Som jag sagt till hockeysverige.se tidigare så trivs jag väldigt bra i Tingsryd och jag har fått bra med speltid där. Helt klart skulle Tingsryd vara ett alternativ igen när jag är helt återställd.

Viktor Fasth hann med att spela tolv matcher med Tingsryd under sin andra sejour i klubben. På dem matcherna fick han ihop en räddningsprocent på 94.17 vilket han toppas Hockeyallsvenskans målvaktsliga på för Västeråsmålvakten Lasse Johansson.

Text: Ronnie Rönnkvist