Landslagen

William Karlsson sköt Juniorkronorna till seger

Sköt åttonde målet på sju matcher

William Karlsson må haft det trögt med målskyttet i Elitserien under sin rookiesäsong. Men i Juniorkronorna öser han in mål. Med sitt åttonde mål på sju matcher under säsongen avgjorde han 2-1-matchen mot Tjeckien i Sundsvall på fredagskvällen.

Juniorkronorna matcher i Sundsvall den här helgen. Fyrnationsturneringen mot de traditionella motståndarna Tjeckien, Ryssland och Finland är det sista testet för förbundskaptenen Roger Rönnberg ska ta ut sin sista JVM-trupp – för den här sejouren.

I öppningsmatchen mot Tjeckien var det mållöst efter två perioder, trots 29-11 i skott för det svenska laget.

Sedan brakade det loss under inledningen av slutperioden. Linus Arnesson, Dif-backen, sköt 1-0 efter två minuter och spräckte tjeckiske målvakten Janne Lukᚠnolla.

Dryga tre minuter senare kvitterade Radim Matuš innan William Karlsson bara 22 sekunder senare, framspelad av André Burakowsky, sköt det som skulle visa sig bli segermålet.

HV-anfallaren, som haft tungt med målskyttet i Elitserien under inledningen av sin rookiesäsong i HV71 och bara svarat för ett mål, har varit desto flitigare med målskyttet i Juniorkronorna.

Målet idag var hans åttonde på sju landskamper under säsongen.

Joel Lassinantti vaktade den svenska kassen och stoppade 17 skott.

Finland öppnade tidigare på fredagen turneringen med 4-0-seger mot ett reservbetonat ryskt lag. De bästa ryska spelarna är och spelar Super Series i Kanada.

Imorgon klockan 16 spelar Juniorkronorna sin andra match i turneringen innan man avslutar med match mot Ryssland 14.30 på söndag.

Text: Robert Pettersson