• Publicerat 13 november, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

”Det högg till i höften”

I kväll spelas säsongens andra daladerby mellan Mora och Leksand. Gästerna, tillika serieledarna, Leksand får dock klara sig utan sin poängstarke talang Filip Forsberg.
– Det högg till i höften, säger han till dt.se.

Under juniorkronornas fyrnationsturnering i Sundsvall fick Leksands 18-årige forward Filip Forsberg se samtliga matcher från sidan.
– Sista träningen med Leksand innan jag stack till Sundsvall så var jag i en situation där jag skulle åka iväg och då högg det till i höften. Det kom från ingenstans, säger han.

Det visade sig att han drabbats av en sträckning i höftböjaren. Till en början fanns det en chans till spel i kvällens ”Slaget om Siljan”, men så blir inte fallet.

Blir inte borta länge
– Nej, det blir inget spel i morgon. Hade det varit sista matchen för säsongen hade man kunnat lira, men det är ju dumt om man drar på sig något ännu värre och blir borta en längre tid. När säsongen drar ihop sig vill jag vara med och då är det dumt att chansa nu.

Glädjande nog ser det dock inte ut att bli någon längre skadefrånvaro.
– Det är ändå helt okej, höften blir bättre och bättre så det är på rätt väg, förklarar han och fortsätter berätta om hur rehabträningen ser ut:
– Man behöver inte göra någon större grej. Det är bara att vila och bygga upp det som är runt om, det blir mycket cykel och övningar för att få upp styrkan i höften, säger Forsberg.

Den Washington Capitals-kontrakterade svensken ligger fyra i Leksands interna poängliga med 14 poäng (7+7) på 19 matcher.

Text: Uffe Bodin