• Publicerat 13 november, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Avgjorde med sju sekunder kvar

Mora plockade in världsstjärnan Anze Kopitar för att ge laget en boost. Det var precis vad han gjorde i tisdagens derby mot Leksand. Med två sena mål såg slovenen till att ge Mora segern med 3-2.
– Det är Anzes mål – jag skjuter bara, säger lagkaptenen Peter Nolander om det avgörande målet som kom sju sekunder före slutet.

Leksand kopplade ett grepp om daladerbyt när junioren Fredrik Händemark gav gästerna ledningen med 2-1 i den andra perioden. Men det här var inte Leksands kväll i FM Mattsson Arena – det var Anze Kopitars.

I den första perioden hade 25-åringen legat bakom Johan Alcéns 1-0-mål och i den tredje perioden tog han själv tag i saker och ting när matchen vände.

12.09 in i den tredje perioden plockade Kopitar ned ett skott från Daniel Viksten och förpassade pucken i mål. Sedan dröjde det ända in i slutsekunderna innan avgörandet kom. Kopitar spelade upp pucken på blålinjen till Mikael Vikstrand som spelade vidare till backkollegan Peter Nolander. Han avfyrade ett skott som Kopitar styrde in med bara sju sekunder kvar att spela av tredje perioden.
– Det är Anzes mål – jag skjuter bara, säger lagkaptenen Nolander till Viasat Hockey.
– Vi har en jäkla lagmoral och ger aldrig upp. Vi har vänt matcher förut och nu kände vi att vi kunde göra det inför tredje perioden. Att vi gör det med sju sekunder kvar är helt underbart.

Segern för upp Mora ovanför playoff-strecket på sjunde plats. Leksand leder fortfarande serien, men har bara ett plusmål till godo på Bik Karlskoga.

Text: Uffe Bodin