• Publicerat 27 november, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Chris Butler presenterad i dag

Den allsvenska jumbon Karlskrona gjorde som väntat klart med en NHL-förstärkning på tisdagen. På en presskonferens presenterade klubben backen Chris Butler, till vardags i Calgary Flames.
– Det är en bra skolad back med riktigt bra skridskoåkning, säger KHK:s sportchef Calle Höök.

Karlskrona har gjort flera värvningar under brinnande säsong till en följd av sin tuffa start på serien. På tisdagen presenterade klubben slutligen sin första NHL-spelare när Calgary Flames back Chris Butler dök upp på en presskonferens i Blekinge.

26-åringen från St. Louis ska ge laget som släpper in näst flest mål i Hockeyallsvenskan lite defensiv stadga.
– Chris är en användbar två-vägsspelare med bra attityd som alltid jobbar hårt, säger sportchefen Calle Höök om värvningen till khk.se.
– Kontraktet gäller säsongen ut, men Chris har rätt att lämna om NHL kommer igång.

”En konkurrenssituation”
En intressant detalj med värvningen är att KHK redan har två icke EU-spelare sedan tidigare – backen Logan Stephenson och forwarden Kent McDonell. Det innebär att bara två av de tre kan spela samtidigt.
– Precis som övriga platser i laget så är även dessa konkurrensutsatta. Vi är inte nöjda med resultatet eller statistiken så här långt och vi kände att vi behövde agera. Hur vi än väljer att göra framöver så är konsekvensen att vi får en spelare över. Vem som spelar är alltid upp till vår tränare Janne Karlsson, säger Calle Höök.

Chris Butler inledde NHL-karriären i Buffalo Sabres, men trejdades till Calgary inför förra säsongen när Robyn Regehr gick i motsatt riktning. Butler har spelat 223 NHL-matcher för Buffalo och Calgary och har svarat för sju mål och 51 poäng.

Under förra säsongen svarade Butler för två mål och 15 poäng på 68 matcher. Han var -9 i plus- och minusstatistiken.

Text: Uffe Bodin