• Publicerat 30 november, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

De har varit hetast i Hockeyallsvenskan

Det har spelats ganska få allsvenska matcher den gångna veckan, men hockeysverige.se och Viasat Hockey har naturligtvis plockat ut en Viasat-femma ändå.

Spelarnas som tas ut i Veckans Viasat-femma belönas med tio bonuspoäng vardera i HOCKEYCOACHEN, fantasytävlingen där du tävlar om en NHL-resa.

MÅLVAKT:
Ervins Mustukovs, Mora

Han inledde säsongen på skadelistan, men har blivit allt bättre ju varmare i kläderna han har blivit. Mora KHL-meriterade lettländare får sin första utnämning i Viasat-femman efter att ha stoppat 88 av 91 skott under lagets tre vinstmatcher.

BACKAR:
Jens Olsson, Malmö (2)

Malmö går som tåget just nu och i backuppsättningen har laget en av seriens mest underskattade spelare i rutinerade Jens Olsson. Han får sin andra utnämning i Viasat-femman efter fyra poäng (1+3) på lagets bägge segermatcher den här veckan.

Tim Heed, Västerås
Lånet från Växjö börjar visa upp sin förträfflighet i powerplay. Heed blev övertidshjälte mot Asplöven i söndags och svarade sedan för ännu ett matchvinnande mål och en assist i derbyt mot Örebro. Det gör det lätt att förlåta felpassningen som gav Johan Wiklander fritt fram att göra mål i derbyt.

FORWARDS:
Bobby Ryan, Mora

NHL-stjärnan, med fyra raka 30-målssäsonger bakom sig, hann inte mycket mer än att landa i Sverige innan han började producera. Två mål i debuten mot Tingsryd följdes upp av ett nytt mål mot Almtuna.

Nils Bergström, Karlskrona
Efter en till synes oändlig räcka av förluster fick Karlskrona äntligen anledning att fira i torsdags. Hemmasegern mot Djurgården fixades i den andra perioden där laget sköt fem raka mål. Bakom det offensiva rycket stod Röglelånet Nisse Bergström med två mål och en assist.

Victor Löfstedt, Oskarshamn
Den lille skåningen öppnade säsongen senastionellt bra för att sedan tappa fart i produktionen. I går visade 26-åringen att han är het igen. I bortamötet med Tingsryd svarade Löfstedt för hela fem poäng (2+3) när Oskarshamn vann med 6-4.

Text: Uffe Bodin