Bell klar för resten av säsongen

Frölunda stärker upp sin backsida för resten av säsongen. På torsdagen gjorde man klart med NHL-meriterade backen Brendan Bell.
– Brendan är en skridskoskicklig allroundback med offensiva kvalitéer. Han har fått mycket goda vitsord från våra kontakter i både Schweiz och NHL, säger tränaren Lill-Kenta Johansson.

Med Matt Duchene borta har Frölunda fått en plats över för en icke-EU-spelare. Då väljer man att stärka upp backbesättningen inför resten av säsongen.

Idag gjorde man klart med NHL-meriterade backen Brendan Bell, som spelat 102 matcher (7+21 poäng) i NHL för NY Rangers, Ottawa, Phoenix och Toronto.

– Brendan är en skridskoskicklig allroundback med offensiva kvalitéer. Han har fått mycket goda vitsord från våra kontakter i både Schweiz och NHL, säger tränaren Lill-Kenta Johansson i ett pressmeddelande.

29-åringen spelade en match för Rangers under förra säsongen, men spenderade resten av sin tid i AHL där han sköt 33 poäng (7+26) på 65 matcher för Connecticut och var med det lagets poängbästa back.

Bell har spelat i Europa en gång tidigare. Säsongen 10/11 gjorde han en match en match för Avangard i KHL och hade två assist i matchen mot Salavat Julajev innan han blev skadad och fick lämna klubben.

Säsongen avslutade han i schweiziska Biel, där han fick kontrakt sex veckor senare och debuterade även där med en tvåpoängsmatch, mot Davos.

Bell själv har spelat med både Fredrik Sjöström och Doug Lynch från dagens Frölunda och spelat/tränat med såväl Daniel Alfredsson, som Erik Karlsson och Henrik Lundqvist.

– Jag spelade med Rangers mot Frölunda förra säsongen i Göteborg och fick ett väldigt gott intryck av föreningen. Dessutom har Frölunda ett gott rykte bland de europeiska spelare jag känner. Alla pratar gott om både klubben och staden, säger Bell.

Kontraktet gäller för resten av säsongen och är i huvudsak där för att täcka upp för långtidsskadade Pierre Johnsson, som man inte räknar med är tillbara förrän tidigast i slutet av januari.

Text: Robert Pettersson