Klar för spel i Lev resten av säsongen

Nicklas Danielsson får inte speltid i Bern. Nu flyttar han vidare till KHL istället för resten av säsongen. Han är klar för spel med Prag-laget Lev, skriver unt.se.

Nicklas Danielsson hade en kanonsäsong i Modo förra säsongen och sköt 21 mål och totalt 52 poäng.

Med det var han ligans tredje bästa poängplockare och femte bästa målskytt. Han skrev ett drömkontrakt med schweiziska topplaget Bern på ett plus ett år, men har haft problem sportsligt i klubben under säsongen.

Det har bara blivit fyra mål och fyra assist på 23 matcher och när klubben tog in John Tavares på lockoutkontrakt blev man en utlänning mer än man får spela med.

Bortsett från när kanadensiske backen Travis Roche var borta flera veckor på grund av en handskada har Danielsson varit den av utlänningarna som blivit lidande. Han har tvingats stå åt sidan i Antti Törmänens lag vid åtta tillfällen under säsongen – varav de sex senaste matcherna.
Han har inte spelat en ligamatch sedan 27 november.

Nu byter han klubb för att få speltid. Uppsalatidningen unt.se skriver att Danielsson är klar för spel i KHL för resten av säsongen. Att han åkt till Prag för att spela med tjeckiska Lev, där han bland annat blir lagkamrat med svensken Mathias Porseland – och världsstjärnan Zdeno Chára.

Lev ligger just nu på den åttonde och sista slutspelsplatsen i västra konferensen av KHL.
Laget har inte särskilt många poängplockare av rang. Jakub Klepiš toppar laget poängmässigt med 25 poäng. Näst bästa poängplockare har gjort 16 – efter 33 omgångar.

Text: Robert Pettersson