• Publicerat 4 januari, 2013
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Ribbenstrand tillbaka i Malmö

Den allsvenska jumbon Karlskrona HK fortsätter att förlora lånespelare på löpande band. Senast i raden av spelare att lämna laget är backen Alexander Ribbenstrand, som bara hann göra en träning med laget innan Malmö kallade hem honom.

Karlskrona hade hoppats att Ribbenstrand skulle ersätta NHL-backen Chris Butler som lämnade Karlskrona efter blott fem matcher innan jul.
– Malmö har under säsongen varit hyfsat förskonade från skador men precis i samband med att vi lånade Alexander så åkte en av deras killar på någon typ av smäll och ytterligare ett par blev sjuka. De bestämde sig då för att plocka hem Alexander. Det är klart att Malmö ser till sitt bästa, det är förståeligt men beklagligt för oss, säger KHK:s sportchef Calle Höök till khk.se.

Tidigare i veckan gick KHK även miste om Rögle forward Nils Bergström Det kom som en överraskning för Höök som trodde att KHK skulle få behålla Bergström resten av säsongen.
– Precis som Malmö och alla andra klubbar inklusive oss själva så ser Rögle om sitt eget hus i första hand av naturliga skäl, men visst känns det som man blir ”blåst på konfekten”, även om det är en del av spelets regler, konstaterar han.

Calle Höök säger att han i dagsläget letar efter en back som kan ersätta Chris Butler samt en offensiv spelare som kan spetsa laget offensivt.

Text: Uffe Bodin