• Publicerat 4 januari, 2013
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Klar för svenskklubben

Linus Videll har hittat en ny klubbadress. Och han blir kvar i KHL. En vecka efter att han tvingades lämna Jugra Chanty-Mansijsk är han enligt uppgifter till hockeysverige.se klar för svensklaget Severstal Tjerepovets.

Efter ett drygt år i KHL-klubben Jugra Chanty-Mansijsk fick Linus Videll förra veckan beskedet att han inte längre var välkommen i klubben. När hockeysverige.se pratade med honom efter avskedandet var han tydlig med att han ville ha en ny chans i Ryssland.
– Jag vill spela vidare här i KHL och visa att jag har kapaciteten att spela i en så pass bra liga, sade Videll då.

Nu har hans önskan besannats. Enligt uppgifter till hockeysverige.se blev det i dag klart att 27-åringen spelar vidare i KHL för svensklaget Severstal Tjerepovets. Där blir han lagkamrat med backen Niclas Andersén och sina tidigare Södertäljekompisar Tom Wandell och Niclas Bergfors.

Linus Videll hade en skadedrabbad första säsong i KHL i fjol och begränsades till elva matcher i grundserien. Den här säsongen hann det bli tio poäng (5+5) på 31 matcher för Jugra.

Videll har under karriären spelat 281 elitseriematcher för Södertälje och AIK. Han står noterad 140 poäng (65+75). Sin poängmässigt bästa elitseriesäsong gjorde han med SSK 2010/11. Då blev det 20 mål och 43 poäng på 52 matcher innan laget åkte ur elitserien.

Text: Uffe Bodin