Höften håller inte

Kristian Huselius hann trots lång frånvaro att glimta till med briljans under sina fem matcher i AIK. Men mer blir det inte. Idag tvingades stjärnan att kasta in handduken. För gott.
– Det har blivit sämre och sämre för varje match jag spelat. Så jag har tagit beslutet att sluta med hockeyn helt, säger Huselius till AIK:s hemsida.

Kristian Huselius hockeykarriär är över. Efter ett års frånvaro gjorde han comeback och spelade med AIK och spelade tre matcher. Artisten hann med att visa upp en hel del av sitt kunnande trots den långa frånvaron.

I första matchen mot Frölunda spelade han fram till ett mål. I den andra mot Rögle bidrog han starkt till lagets andra raka seger via två mål.

Men sen kom bakslaget som först tvingade honom att stå över matcher och under tisdagen aviserade han att det är färdigspelat.

– Det är tråkigt att säga men tyvärr så håller inte höften. Det har blivit sämre och sämre för varje match jag spelat. Så jag har tagit beslutet att sluta med hockeyn helt, säger Kristian Huselius till AIK:s hemsida.

34-åringen har varit skadedrabbad sedan 2010 och har kämpat med olika typer av skador sedan dess.

– Jag kan inte hålla på att käka en massa smärtstillande tabletter för att kunna fungera. Samtidigt är det givetvis tråkigt att inte kunna bestämma själv när man ska sluta.

Huselius vann Elitseriens poängbörs säsongen 00/01 när han spelade för Frölunda. Hans poängnotering på 67 den säsongen är den näst bästa som någon spelare gjort i ligan.

Därefter har han spelat 662 matcher i NHL för Florida, Calgary och Columbus och noterat 451 poäng (190+261).
Som bäst svarade han för 77 poäng (34 mål) på en säsong i NHL, det var säsongen 06/07 i Calgary då han slutade på 32:a plats i NHL:s poängliga.

Text: Robert Pettersson