Byttes mot Jakub Petružálek

Richard Gynge får byta både lag och land i KHL. Han trejdades idag från Dinamo Moskva till tjeckiska Lev. En trejd som skickade Amurs storstjärna Jakub Petružálek till Moskva.

Richard Gynges dagar i Dinamo Moskva är över. Idag trejdades han från Dinamo Moskva till tjeckiska laget Lev, där han blir lagkamrat med Mathias Porseland och Nicklas Danielsson.

Detta trots att 25-åringen haft en helt okej första säsong i KHL och svarat för tio mål (lagets näst bästa målskytt bakom Aleks Ovetjkin) och fyra assist på 29 matcher.

Bytet bekräftas av klubbdirektören Aleksandr Safronov för Sport-Express.

Anledningen till bytet är en trelagstrejd som ger regerande Gagarin Cup-mästarna Dinamo en av ligans bättre spelare i utbyte i form tjeckiske landslagsspelaren Jakub Petružálek.

Petružálek har spelat för Amur de två senaste säsongerna och gjort bra med poäng. Ifjol blev det 50 och en sjätteplats i poängligan. Den här säsongen har det blivit 33 (15+18) på 31 matcher och en 15:e plats i poängligan.

Amur är mer eller mindre chanslösa på att nå slutspel och ser ingen nackdel i att dumpa av dyra spelare inför säsongsavslutningen och har fått något ännu icke namngivet i utbyte från Lev i trelagstrejden.

Ifjol trejdade Dinamo till sig Michail Anisin från Vitiaz i ett liknande läge. Han gick senare in och vann skytteligan i slutspelet.

För Gynges del innebär flytten att han kommer från ett givet slutspelslag till ett lag som kämpar för att nå slutspelet. Man ligger just nu sjua i den västra konferensen och har bara fyra poäng till godo ner till både Torpedo och Dinamo Minsk under slutspelsstrecket.

Text: Robert Pettersson