• Publicerat 29 januari, 2013
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Wikstrand stannar i Mora

Han hade fem elitserieklubbar efter sig. Trots det väljer Mikael Wikstrand att nobba en flytt uppåt i seriesystemet. I dag meddelade 19-åringen att han spelar i Mora även kommande säsong.
– Jag kände det att jag kom till en punkt där jag ändå ville vara kvar, säger han i ett pressmeddelande.

Mikael Wikstrand har upplevt en succékantad säsong med Mora i Hockeyallsvenskan. Tidigare i månaden slog han Daniel Sondells nio år gamla rekord för antal mål av en juniorback. Det i kombination med stabilt spel på Sveriges blålinje under JVM har gjort talangen högintressant för fem elitserieklubbar.

Men trots att klubbar som Frölunda, Färjestad och Modo rycker i 19-åringen väljer han alltså att stanna i Mora.
– Jag kände det att jag kom till en punkt där jag ändå ville vara kvar. Kändes bäst socialt. Det är kul att fem elitserielag visat intresse, men jag tror inte det är dåligt för mig att ta ett år till, säger Wikstrand själv.

Mikael Wikstrand är fostrad i IK Ore från Furudal utanför Rättvik. Sedan 2009 har han tillhört Mora och bara ett år senare debuterade han i A-laget. Det är först den här säsongen som han har etablerat sig som en nyckelspelare i A-laget. Efter att ha svarat för två mål och en assist i fjol har han skjutit elva mål och elva assist från Moras blålinje på 35 matcher. I JVM noterades han för fyra assist på sex matcher och var +4.

Text: Uffe Bodin