Ari Vallin återvänder

Färjestad har länge sökt en backförstärkning till slutspurten av säsongen. Idag hittade man sin man. Det blir en gammal bekanting, Ari Vallin som spelade i klubbem 2008-2010.
– En kille som vi känner och som själv också känner den miljö han kommer till, säger sportchefen Jörgen Jönsson.

Med Oscar Klefbom sedan länge borta säsongen ut och med det nyliga beskedet att Sanny Lindström inte kommer spela mer den här säsongen har Färjestad jagat en back att få in i truppen till säsongsavslutningen.

Dagen före transferstoppet fick man napp. Man tar tillbaka Ari Vallin, som spelade i klubben 2008-2010 och var med och vann SM med klubben 2009.

– Ari är en rejäl back som är bra i närkampsspelet och har mycket av det vi sökte när vi letat efter en backförstärkning, säger sportchefen Jörgen Jönsson i ett pressmeddelande.

Sedan Vallin lämnade Färjestad har han spelat för IFK Helsingfors, som han blev finsk mästare med 2011, Blues från Esbo och den här säsongen för Sparta Prag i tjeckiska ligan.

Den numera 34-årige finländaren har svarat för sju poäng (0+7) på 31 matcher för Sparta Prag under säsongen och varit -4, men inte spelat sedan 30 december på grund av skada.

– Han har rehabtränat efter en skada den senaste tiden men är nu fullt frisk och vår scout Anders Steen har själv studerat och träffat Ari på plats i Prag denna vecka och jobbat hårt för att knyta Ari till oss. säger Jörgen Jönsson.

Text: Robert Pettersson