• Publicerat 31 januari, 2013
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Timrå gör rockad på backsidan

Timrå gör förändringar på backsidan. På torsdagen anslöt backen Rasmus Edström från Skellefteå samtidigt som Nils Bäckström lämnade laget för spel i AIK.
– Vi gör denna förändring på backsidan då vi tror att Rasmus med sina offensiva kvaliteter kommer att kunna bidra framåt i bland annat powerplay, säger sportchefen Kent Norberg i ett pressmeddelande.

För andra året i rad gör sig Timrå redo för spel i kvalserien. Laget har haft stora besvär i det offensiva spelet den här säsongen och är det lag i elitserien producerar minst antal mål framåt.

I ett försök att boosta anfallsspelet gjorde klubben under torsdagen en rockad på backsidan. In kommer offensive Rasmus Edström från Skellefteå på lån, ut går defensive Nils Bäckström som är klar för AIK.
– Vi gör denna förändring på backsidan då vi tror att Rasmus med sina offensiva kvaliteter kommer att kunna bidra framåt i bland annat powerplay. Vi tackar samtidigt Nils Bäckström för den här tiden och önskar honom lycka till i hans fortsatta karriär, säger sportchefen Kent Norberg.

”Ett rejält defensivt spel”
Edström, 20, har haft svårt att ta en ordinarie plats i Skellefteå den här säsongen. Tanken är att han via en utlåning till Timrå ska få mer speltid och fortsätta att utvecklas.

Bäckström, 26, kom till Timrå från finska Ilves inför säsongen. Han har svarat för fyra assist på 43 matcher.
– Nisse är en Stockholmskille som breddar vår trupp och förstärker backsidan med tyngd och ett rejält defensivt spel, säger AIK:s sportchef Anders Gozzi i ett pressmeddelande.

Bäckström spelade för Hammarby och Djurgården som junior innan han flyttade till USA och tillbringade fyra säsonger på University of Alaska-Anchorage i NCAA.

Text: Uffe Bodin