• Publicerat 6 februari, 2013
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

”Utvecklas i rätt riktning”

Djurgården förlänger kontraktet med forwarden Marcus Sörensen. På förmiddagen meddelade sportchefen Charles Berglund att den nya överenskommelsen sträcker sig till och med 2015.

Sörensen hade en tung start på säsongen och var bänkad under delar av hösten. De senaste månaderna har det emellertid lossnat. Nu ligger han sexa i den interna poängligan med nio mål och 19 poäng på 38 matcher.
– Anledningen att vi förlänger är att vi ser att han under säsongen utvecklats i rätt riktning. Vi tror att det finns mycket mer att få ut av honom, säger Charles Berglund i ett pressmeddelande.
– Efter hans utflykt i landet med Skellefteå och Borås har han landat här igen och jag tror det var nyttigt för honom att komma iväg lite. Han kommer definitivt att tillhöra en av våra stomspelare och är redan en av våra viktigaste spelare i jakten på att ta tillbaka en elitserieplats.

Sörensen lämnade Djurgården för spel i Skellefteå 2011. Han klarade emellertid inte av att ta plats där, utan lånades ut till Borås där han gjorde 17 poäng (8+9) på 29 matcher i allsvenskan i fjol.

Text: Uffe Bodin