SHL

Fyra klara för Frölunda

ANNONS

Nya kontrakt undertecknade

Frölunda har förlängt kontrakten med fyra spelare ur sin nuvarande trupp. På onsdagen meddelade klubben att Linus Fernström, Anton Axelsson, Sebastian Collberg och Gustav Rydahl kritat på för en fortsättning.

Större delen av spelarna i Frölundas trupp sitter på utgående kontrakt. Nu har klubben i alla fall kommit överens med fyra av dem om förlängningar. Det handlar om målvakten Linus Fernström och forwardstrion Anton Axelsson, Sebastian Collberg och Gustav Rydahl.
– Vi vill bygga ett slagkraftigt lag ur den stomme vi har i dagens trupp. Det kommer att bestå av unga utvecklingsbara talanger, gärna men inte nödvändigtvis, från vårt eget utvecklingsarbete och från regionen. Men vi kommer komplettera med ytterligare nödvändig spetskompetens och erfarenhet, säger klubbdirektören Anderz Larqvist i ett pressmeddelande.
– De här fyra spelarna som vi presenterar idag, kommer samtliga från Frölundas eget utvecklingsprojekt och de flesta dessutom från regionen.

Linus Fernström, 25, kom till Frölunda inför förra säsongen, men har varit utlånad till allsvenska Almtuna och Oskarshamn i olika omgångar. Det har bara blivit två elitseriematcher den här säsongen, varav han blev skadad i den senare mot HV71 förra veckan.
– Jag har hela tiden känt att Frölunda tror på mig och att det finns nån sorts planering för mig som har innehållit bland annat spel i allsvenskan. För mig har det varit perfekt, säger Fernström, vars nya kontrakt löper över två år.

”Klubben i mitt hjärta”
Anton Axelsson, 26, återvände till Frölunda efter en fyraårig sejour i Timrå inför förra säsongen. Den här säsongen har han svarat för 16 poäng och är bara fyra poäng från sitt personbästa i elitserien.
– Frölunda är klubben i mitt hjärta, det är här jag helst av allt vill spela och nu när vi är klara med allt pappersarbete känns det bara gött, säger Axelsson som har skrivit ett tvåårskontrakt med klubben.

Sebastian Collberg har varit en av Sveriges mest omtalade juniorer i och med JVM-framgångarna på senare år. I elitserien har det tagit tid innan målen och poängen kommit, men efter hemkomsten från Ufa förra månaden har 18-åringen börjat få utdelning i offensiven. Fem mål och åtta poängen har den av Montréal Canadiens draftade forwarden samlat ihop på 27 matcher.
– Det känns väldigt kul att kunna vara kvar i Frölunda. Här känner jag att det är en jättebra plats att fortsätta min utveckling, säger Collberg vars nya kontrakt löper över nästa säsong.

Gustav Rydahl, 18, har slagit sig in i Frölundas A-lagsverksamhet den här säsongen. Den från Karlstad bördige centern har samlat ihop 1+1 på 27 matcher.
– Detta är förstås som en dröm för mig och en perfekt sporre för att träna mer och fortsätta att utvecklas, säger Rydahl som har skrivit på för två år.

Text: Uffe Bodin

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL