• Publicerat 6 februari, 2013
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

”Unga och hungriga killar”

HV71 ser om huset inför framtiden. På onsdagen gjorde förlängdes kontrakten med tre spelare i den befintliga truppen – backen Jesper Williamsson och forwardsduon Patrik Carlsson och Anton Bengtsson.
– En gemensam nämnare är unga och hungriga killar, säger sportchefen Fredrik Stillman om trion som alla har förlängt sina kontrakt med två år.

Gemensamt för alla tre är även att de har haft varsin riktigt bra elitseriesäsong. Jesper Williamsson, 22, har etablerat sig i A-laget efter en lyckad säsong med Troja-Ljungby i allsvenskan i fjol.
– Jesper har haft en något längre resa och blommat ut ordentligt i år. En kanonkille som spelar med stort hjärta och ger allt i alla situationer, säger Fredrik Stillman om Nässjöprodukten som hann göra ett mål och en assist på 29 matcher innan en axelskada stoppade hans framfart.

Patrik Carlsson, 25, är det kanske enskilt största utropstecknet i HV71 den här säsongen. Efter att bara ha gjort ett mål i fjol har han nätat hela 14 gånger den här säsongen.
– Patrik är en fantastiskt teknisk spelare som är bra på små ytor och har ett bra skott, säger Stillman.

Anton Bengtsson, 19, plockades upp i A-truppen inför säsongen. Han inledde elitseriekarriären med att göra det matchvinnande målet i bortamötet med Frölunda den 15 oktober.
– Anton har gjort en enastående resa från säsongsstart. Han fick chansen på några försäsongsmatcher och fullt ut sedan oktober. Efter det har han varit bofast i a-laget. Personligen tycker jag den här typen av genombrott är väldigt roliga att se, säger Stillman.

Alla tre har nu kontrakt som löper ut 2015.

Text: Uffe Bodin