• Publicerat 6 februari, 2013
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Får tung utmärkelse uppdöpt efter sig

Stefan Livs närvaro kommer för alltid att vara stark i SM-slutspelen. Det står klart sedan spelarfacket Sico beslutat sig för att döpa om priset som går till slutspelets mest värdefulla spelare efter den avlidne målvakten.
– Något som stod ut var hans enorma vinnarskalle och konsten att vara som bäst när det gällde som mest, skriver Sico.

Det är snart ett och ett halvt år sedan Stefan Liv och hans lagkamrater i Lokomotiv Jaroslavl gick bort i den fasansfulla flygolyckan på väg till Minsk. Den 30-årige målvakten har sörjts och hyllats efter sin bortgång.

Nu kommer HV71-ikonen att förevigas på ytterligare ett sätt. Under onsdagen meddelade spelarfackföreningen Sico att de hyllar Stefan Liv genom att döpa priset till slutspelets mest värdefulla spelare efter honom. Stefan Liv Memorial Trophy kommer priset att heta från och med i vår.

Sico motiverar beslutet enligt följande på sin webbsida:
”Stefan Liv gjorde sig tidigt känd som en målvakt som presterade som allra bäst i viktiga matcher. Det kanske tydligaste minnet av denna förmåga är hans fantastiska finalserie mot Färjestad 2004, där han stod för en enastående bedrift då han höll otroliga fyra nollor och ännu en gång bar HV71 på sina axlar mot ett nytt SM-guld.”

”Det är få spelare i modern tid som kan matcha Stefans meritlista med guld i både OS och VM, men framförallt de tre SM-guld som han vann med HV71. Det är svårt att prata om Stefan utan att nämna vilken fantastisk människa han var. Något som stod ut var hans enorma vinnarskalle och konsten att vara som bäst när det gällde som mest. Med bakgrund av detta har spelarna och SICO beslutat att döpa om priset som slutspelets mest värdefulla spelare till Stefan Liv Memorial Trophy”, skriver spelarfackföreningen.

Priset till slutspelets mest värdefulla spelare har existerat sedan 2010 och vunnits av Johan Davidsson, HV71, Anders Bastiansen, Färjestad, och i fjol Jakob Silfverberg, Brynäs.

Text: Uffe Bodin