• Publicerat 20 februari, 2013
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Ettan-klubbarnas egen sajt

Mikael Mjörnbergs division 1-blogg har varit ett populärt inslag på hockeysverige.se under flera år. Nu utökas nyhetsrapporteringen kring division 1-klubbarna. I dag öppnar portarna för hockeyettan.com.
– Det blir som hockeysverige.se fast med fullt fokus på division 1, en blandning av snabba nyheter och djupare grejer, säger Mikael Mjörnberg, en av dem som ska jobba med sajten.

Intresset för division 1-hockeyn är stort. Det har vi på hockeysverige.se kunnat erfara under de år som Mikael Mjörnberg, och dessförinnan Mikael Fahlander, bloggat hos oss. Division 1-bloggen har inte sällan varit den mest kommenterade och omtalade på hela sajten.

Nu får alla division 1-entusiaster ytterligare en anledning att glädjas. Under onsdagen klipptes nämligen bandet för nya hockeyettan.com , en sajt som startats av den intresseorganisation som divison 1-klubbarna gick ihop och startade i somras.
– När klubbarna gick ihop och organiserade sig i somras ville de även ha en redaktionell plattform för att marknadsföra sig själva och sin produkt, säger Mikael Mjörnberg, hockeysverige.se:s division 1-bloggare som även ska jobba med att fylla hockeyettan.com med innehåll
– Intresset för divison 1-hockey är jättestort från nord till syd i Sverige. Tyvärr är det inte så många som uppmärksammar serierna utöver lokalpressen, Jimmy Stålnacke, jag och några fanbloggare.

Vad kommer att finnas på sajten?
– Nyheter, krönikor, bloggar, en podcast och dessutom highlights från matcher. På sikt finns det högtflygande planer på att sända matcher via sajten.
– Materialet består både av sådant som klubbarna själva lägger ut på sina sajter och redaktionellt material som vi själva skriver ihop. Om Hudiksvall lägger ut något på sin sajt är det antagligen bara de närmast sörjande som kommer att läsa det, men nu när det publiceras på hockeyettan.com får det större spridning.

För de som inte är så initierade, vad är tjusningen med division 1?
– Den är mer rock n’ roll och just det kan bli rätt roligt. Spelarna är inte mediatränade på samma sätt som i de högre serierna och bjuder mer på sig själva. Både hockeyn och spelarna är underhållande att följa.

Text: Uffe Bodin