• Publicerat 28 februari, 2013
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Utsedd till Årets landslagsman

Mora back Mikael Wikstrand prisas av Hockeyallsvenskan. På torsdagen utsågs han till Årets landslagsman i Hockeyallsvenskan.
”Mikael Wikstrand gjorde en strålande insats i Junior-VM i Ryssland och utsågs till bästa back av de svenska coacherna. Mikael hade den bästa plus/minusstatistiken i laget och var starkt bidragande till att Juniorkronorna gick till VM-final. Han är med sitt mogna och resoluta spel mycket värdefull för sitt lag”, skriver juryn i sin motivering.

Wikstrand, 19, gjorde fyra assist på sex matcher när Sverige tog silver på JVM i Ufa. I Mora har det blivit elva mål och 24 poäng på 43 matcher i allsvenskan. Med sina elva mål blev han tidigare under säsongen den främsta målskytten bland alla juniorbackar i allsvenskans historia.

Morabacken kommer att ta emot utmärkelsen inför kvällens hemmamatch mot Tingsryd.

Text: Uffe Bodin