• Publicerat 21 mars, 2013
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Söderström riskerar fängelse

Christian Söderströms vansinnesskott träffade en åskådare på läktaren. Nu har Timrås forward blivit polisanmäld för incidenten, skriver Sundsvalls Tidning.

Det var i tisdagens kvalseriemöte mellan Timrå och Södertälje som den tråkiga incident inträffade. Efter Södertäljes 1-2-reducering från Ziga Jeglic i den tredje perioden skickade Timrås forward Christian Söderström i väg ett slagskott i vredesmod. Pucken gick över sargen och träffade en åskådare i huvudet.

Nu kommer efterspelet till incidenten. Enligt Sundsvalls Tidning har en privatperson i Värmland polisanmält Söderström för tilltaget. Det misstänkta brottet rubriceras som ”vållande till personskada” och kan enligt lagen ge böter eller fängelse i upp till sex månader.

”Det finns ingen ursäkt”
En ångerfull Söderström kontaktade efter matchen mannen som träffades av pucken för att be om ursäkt. Mannen ådrog sig en hjärnskakning, men ska i övrigt ha klarat sig bra.
– Jag skulle inte kalla det för hjänsläpp, men jag skulle dra pucken i sargen, sade Söderström till hockeysverige.se efter Timrås 4-1-seger.
– Det är ingen ursäkt dock och bedrövligt gjort. Det är en jävla otur och något som man lär sig av för så där får man inte göra. Det finns inget försvar.

Christian Söderström fick ett tio minuter långt personligt straff för sitt tilltag.

Text: Uffe Bodin