• Publicerat 22 mars, 2013
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

HV, FBK och Frölunda avancerade

Tre lag är klara för semifinal i J20-slutspelet. På fredagen tog sig HV71, Färjestad och Frölunda vidare till finalhelgen i Örebro nästa vecka. Vem som tar den fjärde och sista platsen avgörs när Modo och Skellefteå möts i en avgörande match på lördagen.

HV71:s A-lag räckte inte till mot Linköping i SM-slutspelet. Det gjorde däremot juniorerna. På fredagen slog HV ut LHC ur J20-slutspelet. Och man gjorde det med hjälp av en A-lagsspelare.

Anton Bengtsson förstärkte HV-juniorerna och bidrog till 4-3-segern genom att skjuta två mål och spela fram till backen Oscar Engsunds matchvinnande 4-3-mål med 1.56 kvar att spela.

Färjestad fick också en fin förstärkning inför sitt returmöte med Luleå på hemmais. Max Görtz anslöt från A-laget och bidrog till 3-2-segern med två assist. Linus Fröberg sköt segermålet med knappa sex minuter kvar att spela av tredje perioden.

Frölunda, som toppade tabellen inför slutspelet, slog ut Södertälje ur slutspelet efter att ha vunnit den andra kvartsfinalen med 6-3 hemma i Frölundaborg. Norrmannen Markus Söberg blev tvåmålsskytt medan Erik Karlsson bidrog med tre poäng (1+2).

I den fjärde kvarten blir det en tredje och avgörande match mellan Modo och Skellefteå. Modo vann kvällens hemmamöte med 4-1 efter att ha förlorat med 2-1 på bortais tidigare i veckan. Gustav Possler sköt två av målen för Modo medan Ludwig Byström och Edwin Hedberg svarade för två assist vardera.

Text: Uffe Bodin