• Publicerat 30 mars, 2013
  • Skrivet av Ola Winther
  • 0 Kommentarer

Rakhshani byter klubb inom Småland

Så här på påskaftons morgon bjuds vi på en riktig påsksmäll. Enligt initierade bloggaren Mr Madhawk har Växjö gjort klart med HV:s stjärnforward Rhett Rakhshani till nästa säsong. Amerikanen svarade för 39 poäng (14+25) på 52 matcher med Jönköpingslaget den här säsongen.

MrMadhawk.se avslöjade en riktig påskbomb under lördagsmorgonen. Enligt bloggarens uppgifter är nämligen HV:s stjärnforward Rhett Rakhshani klar för en övergång till den småländska rivalen Växjö till nästa säsong.

25-åringen kom till HV från New York Islanders organisation till den här säsongen och har utgjort en fruktad kedja tillsammans med Jason Krog och Jesper Fasth under delar av den gångna säsongen.

Totalt noterades amerikanen för 39 poäng (14+25) på 52 matcher under sin första säsong på svensk is och med det kom han tvåa i HV:s interna poängliga efter just Krog. I slutspelet svarade sedan den tekniska forwarden för fem poäng (1+4) på fem matcher innan HV eliminerades av Linköping.

Rakhshani har sju NHL-matcher med Islanders på sin meritlista sedan tidigare och han var också en finalist till prestigefyllda Hobey Baker Award under sin tid på college. Säsongen 2010-2011 blev han uttagen till AHL:s All Star-match och samma säsong vann han även AHL:s poängliga för rookies.

Text: Ola Winther