• Publicerat 30 mars, 2013
  • Skrivet av Ola Winther
  • 0 Kommentarer

Djurgårdsikonen färdig med karriären

Efter 17 säsonger med Djurgårdens a-lag lägger Kristofer Ottosson skridskorna på hyllan. Ett beslut som han tog redan när det stod klart att Djurgården inte kvalificerade sig till kvalserien.
– Det är dags för annat nu, det är det. Jag har lite annat på gång, det lockar mer. Och det är det som är avgörande, säger Ottosson.

Många hoppades på att Djurgårdsikonen Kristofer Ottosson skulle fortsätta en säsong till med Stockholmsklubben. Så blir dock inte fallet, det bekräftar Ottosson för Marie Hallmans blogg.
– Ja, jag ska lägga av. Det är dags för annat nu, det är det. Jag har lite annat på gång, det lockar mer. Och det är det som är avgörande, säger veteranen.

Ottosson tog beslutet redan när det stod klart att Djurgården inte skulle lyckas ta en plats i kvalserien.
– Jag bestämde mig dagarna efter att vi hade spelat klart playoffserien. Sista matchen var på en onsdag och beslutet togs dagarna efter och under helgen, säger Ottosson.
– Jag tog dagarna och helgen efter för att landa i ett beslut men sedan var jag klar då jag ville ta beslutet fort och inte dra ut på det. Sedan informerade jag Djurgården på måndagen om mitt beslut.

”Ett privilegium att ha fått spela för Djurgården”
37-åringen har en del tankar om vad han ska göra i stället för hockeyn framöver men än så länge är ingenting klart.
– Jag har en del funderingar på vad jag ska göra även om inget är klart än.
– Det finns dock en del konkreta saker jag skulle kunna göra och de sakerna går inte att kombinera med att spela så att sluta blev ett logiskt beslut.

Att ha fått möjligheten att spendera i stort sett hela sin karriär i Djurgården är något som 37-åringen är väldigt tacksam för. Det är få förunnat att få spendera sin elitkarriär i en och samma klubb.
– Det har varit fantastiskt att jag under hela karriären fått spela i Djurgården, för det har varit ett privilegium att spela i klubben, säger Ottosson.
– Det är det jag har velat hela karriären. Och det är fantastiskt att jag har haft det valet och inte har behövt flytta på mig till en annan klubb.

Totalt blev det 17 säsonger och 723 matcher för Djurgården i elitserien och allsvenskan för Ottossons del. Stockholmaren var också med och spelade VM för Sverige 2001.

Text: Ola Winther