Gustafsson och Wennberg klara

Idag valde Frölunda att presentera två nyförvärv. Det handlar om en duo från Djurgården, backen Erik Gustafsson och JVM-anfallaren Alexander Wennberg.
– Båda spelarna passar väldigt bra in i vårt lagbygge och har visat att de har en stor potential, vill fortsätta att utvecklas och är redo att anta den utmaningen som vi står inför, säger sportchefen Christian Lechtaler.

Alexander Wennberg och Erik Gustafsson lämnar Djurgården och har skrivit på för Frölunda.

– Både Erik och Alexander tillhör den unga generationens hockeyspelare. Båda spelarna passar väldigt bra in i vårt lagbygge och har visat att de har en stor potential, vill fortsätta att utvecklas och är redo att anta den utmaningen som vi står inför, säger sportchefen Christian Lechtaler i ett pressmeddelande.

21-årige Erik Gustafsson spelade elitseriehockey med Djurgården förra säsongen och noterade sju poäng (3+4) på 41 matcher. I HockeyAllsvenskan under den gångna säsongen sköt han 23 poäng (7+16) och var med god marginal lagets poängbästa back.

– Frölunda är en bra förening, ett bra hockeylag och Göteborg är en bra stad, har jag hört. Det kändes bra redan från början när vi började snacka och så har det fortsatt hela vägen. Svårare än så var det inte med det valet, säger Gustafsson.

18-årige Wennberg fick lite av ett genombrott under U18-VM i april förra året där han var med och tog silver med Småkronorna efter att ha svarat för nio poäng (3+6) på de sex matcherna i turneringen.

Under Djurgårdens allsvenska säsong fick han förtroendet direkt och har levererat med besked. Totalt svarade han för 32 poäng (14+18) på 46 matcher och tog också plats i det svenska U20-VM-laget och har figurerat förhållandevis högt upp i diverse draftrankningar under succésäsongen.

– Det nybygge som Frölunda nu skapar vill jag gärna vara en del av. Det känns som en perfekt miljö för att fortsätta utvecklas. Jag känner mig trygg med tränarna och vet vad de kräver av mig, säger Wennberg innan han går vidare med att förklara att det är ett bra tryck i Scandinavium.

Text: Robert Pettersson