• Publicerat 8 april, 2013
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Platstino och Dahlström värvas in

På måndagen presenterade Örebro Hockey sin nya tränarduo Patrik Ross och Håkan Åhlund. Samtidigt välkomnades två nyförvärv till klubben – backen Nick Plastino från Karlskoga och Troja-Ljungbys forward Robin Dahlström.
– Robin och Kåberg kommer bli en tuff nöt att knäcka för motståndarnas försvarare, säger Patrik Ross om Dahlström.

Som väntat tar Troja-Ljungbys tränare Patrik Ross över som ny tränare för elitserieklara Örebro. Till sin hjälp får han en man med god lokalkännedom i Håkan Åhlund.

På spelarfronten kunde Örebro också presentera ett par nyförvärv. Det handlar om Bik Karlskogas back Nick Plastino, med VM-meriter från spel med Italien, samt Trojas norske landslagsman Robin Dahlström.
– Nick var ju en av de bättre backarna i hela Hockeyallsvenskan den här säsongen. En spelskicklig back med ett bra skott. Han är rightare, och sådana växer inte på träd. Nick kommer att tillföra väldigt mycket till vår backbesättning, säger Patrik Ross om den Kanadafödde italienaren som har hunnit göra två säsonger i allsvenskan.

Tre målvakter under kontrakt
Robin Dahlström, 25, kom till Troja från norska Sparta Sarpsborg 2011 och svarade för 45 poäng under sina två allsvenska säsonger i Småland.
– Robin är en tuff spelare som går först in i alla situationer. 95 kg, snabb och har gjort 30 mål i Troja fördelat på de två senaste säsongerna. Kan göra mål men det kanske inte blir hans huvudsyssla. Han och Kåberg kommer bli en tuff nöt att knäcka för motståndarnas försvarare, säger Patrik Ross.

Klart är även att Örebro förlänger kontrakten med målvktsduon Henrik Lundberg och Johannes Jönsson. Sedan tidigare har man även Tim Sandberg under kontrakt över kommande säsong. Lundbergs kontrakt sträcker sig tre år framåt i tiden medan Jönsson har tecknat ett tvåårskontrakt med Örebro.

Text: Uffe Bodin