”Kolan” förlängde med ett år

HV71 har gjort klart med en förlängning landslagsbacken Mattias Karlssons kontrakt, som förlängdes med ett år på måndagen.
– ”Kolan” behöver ingen större presentation. Alla vet vad han går för och vi är väldigt glada att han väljer att spela kvar i HV71, säger sportchefen Fredrik Stillman.

Mattias Karlsson stannar i HV71 och har skrivit ett nytt ettårskontrakt med klubben.

– ”Kolan” behöver ingen större presentation. Alla vet vad han går för och vi är väldigt glada att han väljer att spela kvar i HV71, säger sportchefen Fredrik Stillman i ett pressmeddelande.

27-åringen gjorde en succésäsong i AHL säsongen 08/09 och värvades till Timrå med skyhöga förväntningar på sig, men slog aldrig riktigt igenom.

I HV71 har han däremot hittat spelet på allvar och under sin andra säsong i klubben tillhörde han en av Elitseriens allra bästa backar. Med sina 29 poäng (9+20) på 55 matcher var han sjätte bäst i poängväg och hade dessutom tredje flest mål av backarna.
Han var dessutom femma i plus/minus-ligan i Elitserien med +22

Karlsson skadade axeln under slutspelet och opererades för det förra veckan, en operation som gör att det inte är sannolikt att han beräknas vara fullt redo för spel till elitseriestarten i höst.

– Vi har opererat Mattias i höger axel och det gick bra. Han kommer att få ägna större delen av sommarträningen till rehabilitering och beräknas vara spelklar om ungefär ett halvår, säger läkaren Jonas Franke.

Text: Robert Pettersson