Erixon flyttar söderut

Växjö fortsätter veckan med att presentera nyförvärv. Idag är det Timrås tidigare landslagsback Sebastian Erixon som skrivit på för klubben.
– Det är just den typen av spelare vi vill ha in, spelare som vill någonstans. De kanske vill till landslaget, till NHL eller bli bäst i Elitserien, det spelar inte så stor roll, men de vill framåt, säger sportchefen Henrik Evertsson.

Efter att Växjö tidigare i veckan gjort klart med Ville Varakas och Malte Strömwall blev det idag officiellt att Sebastian Erixon ansluter från degraderade Timrå.

– Sebastian är ung och utvecklas fortfarande, men är redan nu riktigt bra. Vi tror att han har potentialen att bli en av de ledande backarna i svensk ishockey och är övertygade om att han kommer att vara ett bra tillskott till vår backsida, säger sportchefen Henrik Evertsson till klubbens hemsida.

23-åringen har gjort fem elitseriesäsonger med Timrå och fick lite av ett genombrott under säsongen 10/11 när han sköt 20 poäng (5+15) på 44 matcher och skrev NHL-kontrakt med Vancouver efter säsongen.

På grund av skador blev det bara 30 matcher i AHL under den säsongen innan han återvände till Timrå till den här säsongen – utan att göra den succé han hade tidigare. Erixon svarade bara för två mål och elva assist på 54 matcher.

– Han gjorde en okej säsong nu i vinter, även om laget hade det jobbigt. Vi är övertygade om att han kan hitta en nivå till i sitt spel hos oss, säger Evertsson.

Erixons kontrakt med Växjö löper över två säsonger.

Text: Robert Pettersson