• Publicerat 13 april, 2013
  • Skrivet av Ola Winther
  • 0 Kommentarer

Footes nummer förevigas i Colorado

Adam Footes nummer 52 förevigas i Pepsi Center nästa säsong. 41-åringen som spenderade 17 av sina 20 NHL-säsonger i Québec Nordiques och Colorado Avalanche får sin tröja hissad till taket under en ceremoni vars datum ännu inte är fastslagit.

Han var med i fyra säsonger i Québec innan laget flyttades till Denver 1995 och var sedan Avalanche trogen i 13 av 16 säsonger efter det. Legendaren var också lagkapten för Colorado de två sista säsongerna innan han lade av 2011. Foote, som också spenderade tre säsonger i Columbus, spelade 1 154 NHL-matcher under sin karriär och svarade på dessa för 66 mål och 242 assist.

Foote spelade fler grundserie- och slutspelsmatcher för Colorado än någon annan i klubbens historia och var med och vann Stanley Cup med laget såväl 1996 som 2001.

Sedan tidigare hänger Joe Sakics nummer 19, Peter Forsbergs nummer 21, Patrick Roys nummer 33 och Raymond Bourques nummer 77 i taket på Pepsi Center.

Text: Ola Winther