…och två förlänger

Nykomlingen Örebro valde att presentera fem nya namn när april övergick till maj. Daniel Sondell, Tomas Skogs, Viktor Ekbom, Martin Johansson och Justin DiBenedetto har skrivit på för klubben.

Örebro valde att fira första maj med att presentera fem nyförvärv inför kommande säsong.

Fyra av spelarna har spelat elitseriehockey sedan tidigare och två av dem har blivit svenska mästare de två senaste åren.

På backsidan stärker man upp med Daniel Sondell, Tomas Skogs och Viktor Ekbom och har dessutom förlängt kontrakten med Bobbo Petersson och Christoffer Norgren.

– Jag är väldigt nöjd över att kunna presentera en sådan stark backuppsättning. Backsidan har vi prioriterat så det känns väldigt kul att få kunna presentera dessa tre backar. Idag har vi tio backar i truppen och kanske är det någon för mycket, men det är upp till grabbarna att visa att man vill ha en plats, säger Örebro General Manager Pontus Gustafsson till klubbens hemsida.

Sondell kommer närmast från Rögle där han sköt 24 poäng på 51 matcher i Elitserien under säsongen. Skogs blev svensk mästare med Skellefteå och var ligans sjunde bästa i plus/minus-ligan med sina +21 och svarade för tretton poäng på 51 matcher under ligaspelet och fick dessutom göra landslagscomeback efter sex års frånvaro under Oddset Hockey Games.

Ekbom spelade för Linköping fram till 2011 och har därefter spelat i finska och tyska ligan under två säsonger. Den gångna säsongen sköt han fyra mål och sex assist på 38 matcher för München.

På anfallssidan har Örebro värvat Martin Johansson från Brynäs och Justin DiBenedetto från Salzburg.

Den förstnämnde blev svensk mästare ifjol och vann även med Färjestad 2009. Han sköt blygsamma tre mål och två assist på 51 matcher i Elitserien under säsongen, hans lägsta notering under en full elitseriesäsong.

DiBenedetto gjorde sin första säsong i Europa under säsongen som gick och sköt 44 poäng (19+25) på 47 ligamatcher i EBEL. Dessförinnan spelade han tre säsonger i New York Islanders organisation. Han fick göra åtta matcher i NHL, men huserade i övrigt i AHL där han gjorde 41 poäng (20+21) på 55 matcher under sitt sin sista säsong.

– Justin är en tuff kille som har tillhört Islanders organisation. Lite av en retsticka som alltid fullföljer och tacklas hårt. Kan spela både center och ytterforward och vi kommer främst att använda honom som ytterforward. Det är en ung kille som hugger som en kobra framför motståndarnas mål. En riktig tillgång som vill framåt i sin karriär. Han är driven att bli bättre och vill tillbaka till NHL, säger Pontus Gustafsson.

Text: Robert Pettersson