Tobias Viklund lämnar AIK

Landslagsbacken Tobias Viklund är fortfarande kvar i VM-truppen strax före turneringen drar igång. Nu står det dessutom klart att han får sitt KHL-kontrakt.

På fredag inleds hockey-VM och Tobias Viklund är fortfarande kvar i Tre Kronors trupp.

Han är dessutom klar för det där KHL-kontraktet han väntat på och som varit det som stått emellan honom och en förlängning med AIK.

På onsdagen förkunnade Avtomobilist från Jekateringburg via sin hemsida att man skrivit ett tvåårskontrakt med den svenske VM-backen.

Avtomobilist var ligans sämsta lag den gångna säsongen och samlade bara ihop 35 poäng på 52 matcher, nio poäng färre än något annat lag i ligan.

Viklund blir klubbens andra svenska spelare genom tiderna efter Tommy Wargh, som spelade tretton matcher för klubben säsongen 11/12.

Den 26-årige backen har spelat elitseriehockey sedan 2004 och representerat Modo, Skellefteå, Frölunda och AIK för totalt 441 elitseriematcher och 74 poäng.

Den gångna säsongen noterade han karriärens högsta poängsumma via två mål och elva assist på 53 matcher och har varit ordinarie i Pär Mårts landslag under hela säsongen.

Text: Robert Pettersson