• Publicerat 6 maj, 2013
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Hyka klar för tryout

Han har gjort två raka JVM för Tjeckien. Till hösten får forwarden Tomas Hyka chansen i Färjestads organisation. Klubben har skrivit ett tryoutkontrakt med 20-åringen.
– En mycket skridskoskicklig spelare som vi bedömer som intressant att titta närmare på i en tryout, säger Färjestads sportchef Jörgen Jönsson i ett pressmeddelande.

Tomas Hyka draftades av Los Angeles Kings sjätte rundan förra sommaren. Efter två säsonger med Gatineau Olympiques i den kanadensiska juniorligan QMJHL blir det emellertid spel i Europa för den 20-årige högerforwarden.

Tjeckisk media rapporterade tidigt på måndagen att Hyka skulle vara klat för spel i Färjestad. Det bekräftas på klubbens webbsida, där man meddelar att Hyka skrivit under ett två månader långt tryout-kontrakt.
– Vi låter honom presentera sig under två månader och därefter tar vi ett definitivt beslut, säger Färjestads sportchef Jörgen Jönsson.

Den offensive forwarden har noterats för 118 poäng (40+78) på 99 matcher i QMJHL. Den senaste säsongen sköt han 20 mål och hade totalt 54 poäng på 49 matcher. I slutspelet stod han för ytterligare fyra poäng (2+2) på tio matcher.

Hyka gjorde fem poäng (3+2) på sex matcher för Tjeckien i den gångna säsongens JVM-turnering i ryska Ufa. Han var även med i laget som pressade Ryssland i JVM-kvartsfinalen i Calgary 2012.

Texten uppdaterad 10.47

Text: Uffe Bodin

Annons:
Du kan lira Powerplay från Svenska Spel Sport & Casino varje SHL-omgång. Läs mer här!
Åldersgräns 18 år för spel online. Stödlinjen: 020-81 91 00.