Juniorvärldsmästare vänder hem

Djurgården har gjort klart sin målvaktssida för kommande säsong. Adam Reideborn, som varit klar sedan tidigare, kommer få slåss om målvaktsposten med Johan Mattsson som återvänder till Sverige efter två år i Nordamerika.
– Eftersom vi bygger ett Djurgården för framtiden valde vi att gå yngre med två unga målvakter, säger sportchefen Challe Berglund.

Djurgården väljer att satsa ungt på målvaktssidan till kommande säsong.

21-årige Adam Reideborn kommer att konkurrera med jämngamle Johan Mattsson om målvaktsposten i klubben, sedan den senare presenterats som Chet Pickards ersättare på onsdagen.
Han har skrivit på för två år.

– Jag gav tidigt Anders (Persson, målvaktstränare) uppgiften att scouta målvaktssidan inför kommande säsong. Han tog fram flera bra förslag och vi förde en diskussion kring hur vi ska jobba med målvakterna framåt. Eftersom vi bygger ett Djurgården för framtiden valde vi att gå yngre med två unga målvakter, säger sportchefen Challe Berglund till Djurgårdens hemsida.

Johan Mattsson kommer närmast från spel i amerikanska juniorligan USHL, där han spelat för Tri-City med en räddningsprocent på 90,9 på 33 matcher under fjolårets säsong.
Dessförinnan gjorde han en säsong i kanadensiska juniorligan OHL med Sudbury, dit han flyttade efter att ha spelat juniorhockey i Södertälje.

– Djurgården är en stor klubb som vill upp igen och jag ser fram emot den utmaningen. Jag är glad att jag fått komma hit så nu ska jag köra hårt och försöka ta förstaspade, säger Johan Mattsson själv.

Mattsson var tredjemålvakt bakom Johan Gustafsson och Anton Forsberg i det svenska JVM-lag som vann guld i Kanada förra året.

Djurgården har även skrivit ett tvåårskontrakt med juniormålvakten Tobias Sandberg.

Text: Robert Pettersson