Värvar från Calgary

Färjestad har hittat ersättaren till Alexander Salák. Det blir varken Joakim Lundström eller Henrik Karlsson. Istället väljer man transatlantiskt och Danny Taylor.
– Nu har vi två unga och utvecklingsbara målvakter och det här ligger helt i linje med vårt tålmodiga och metodiska arbete att hitta spelare med ambition och potential, säger sportchefen Jörgen Jönsson.

Danny Taylor blir Färjestads ersättare till stjärnmålvakten Alexander Salák, som valde att fortsätta karriären i KHL:s skrytbygge SKA Sankt Petersburg.

Taylor kommer att bilda målvaktspar med Fredrik Pettersson Wentzel, som tidigare under året förlängde sitt kontrakt med Färjestad med tre år.

– Nu har vi två unga och utvecklingsbara målvakter och det här ligger helt i linje med vårt tålmodiga och metodiska arbete att hitta spelare med ambition och potential, säger sportchefen Jörgen Jönsson till klubbens hemsida.

27-årige Taylor draftades av Los Angeles 2004 och har spelat en av sina totalt tre NHL-matcher för klubben. Det var under säsongen 07/08. Hans två senaste NHL-matcher kom den här säsongen för Calgary, där han mestadels har varit i AHL-laget Abbotsford och haft en tämligen bra säsong med 92,2 i räddningsprocent och 2,05 insläppta mål per match.

– Han är explosiv, atletisk, reaktionssnabb, har bra siffror och det bästa av allt; han har ambition att bli ännu bättre, säger Färjestads scout Anders Steen.

Säsongen 10/11 testade Taylor på europeisk hockey för första gången när han spelade 28 matcher för Hamburg, som då tillhörde bottenlagen i den tyska högstaligan.

Text: Robert Pettersson