• Publicerat 24 maj, 2013
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Ben Walter ansluter till nykomlingen

Elitserienykomlingen Örebro fortsätter att värva nordamerikanskt. På fredagen gjorde klubben klart med 29-årige Ben Walter, som närmast kommer från Abbotsford Heat i AHL.
– Vi hoppas att han kan bära upp någon av våra producerande femmor, säger tränaren Patrik Ross.

Örebro har hittat en ny förstacenter. Mrmadhawk.se skrev på fredagsförmiddagen att klubben gjort klart med den kanadensiske AHL-stjärnan Ben Walter son till den förre storspelaren Ryan Walter. Kort därpå bekräftade klubben sin värvning.
– Det är verkligen en toppvärvning som vi lyckats göra. Vi har letat efter spetskompetens och har i Ben Walter hittat just den spets vi sökt, säger general managern Pontus Gustafsson i ett pressmeddelande.

29-åringen, som närmast kommer från Abbotsford Heat i AHL, har spelat 24 NHL-matcher för boston, New York Islanders och New Jersey Devils och har noterats för ett mål. I AHL har det blivit 458 poäng på 566 matcher. Senaste säsongen svarade Walter för 15 mål och 48 poäng på 68 matcher.
– Det är en pålitlig poänggörare och spelar som en klassisk center, precis vad vi sökt. Det är en bra skridskoåkare och vi hoppas att han kan bära upp någon av våra producerande femmor, säger huvudtränaren Patrik Ross.

När värvningen av Ben Walter blir offentliggjord har elitserienykomlingen 15 forwards under A-lagskontrakt inför kommande säsong. Örebro har även åtta backar och tre målvakter under kontrakt.

Text: Uffe Bodin