Pajen flyttar till Schweiz

Världsmästaren Niklas Persson väljer, inte helt oväntat, borta Elitseriespel till hösten och stannar utomlands. Men han byter KHL efter fyra år mot spel i Schweiz och Rapperswil.
– Det passar perfekt in i vårat lag. Jag är mycket nöjd med värvningen, säger klubbens tränare Anders Eldebrink.

Världsmästaren Niklas Persson har jagats av elitserieklubbar inför kommande säsong. Inte minst är det hans tidigare klubbar Linköping och Leksand som varit heta på landslagsmannen.

Men som väntat blir han kvar utomlands ett tag till. Men det blir inte KHL, som tidigare ansetts vara huvudspåret.
Istället flyttar han till Schweiz och har skrivit ett tvåårskontrakt med Rapperswil, som tränas av Anders Eldebrink.

– Det passar perfekt in i vårat lag. Jag är mycket nöjd med värvningen, säger Eldebrink till klubbens hemsida.

I klubben finns sedan tidigare offensivt skickliga utländska anfallare som Peter Sejna och Robbie Earl och sportchefen Harry Rogenmoser, som var tränare i klubben fram till han ersattes av Eldebrink i kvalspelet ifjol, är nöjd med sitt svenska nyförvärv.

– Han är kanske ingen poängmakare, men en mycket god lagspelare som tar rätt beslut i viktiga situationer. Han hjälper oss att stabilisera defensiven. Det är en enastående tvåvägscenter och spelfördelare, säger han.

34-årige Persson har spelat i KHL de fyra senaste säsongerna. Först två säsonger i Neftechimik och nu senast två år för storklubben CSKA och totalt svarat för 96 poäng på 189 matcher i KHL.

I Rapperswil får han vara med om att försöka bygga upp laget till ett slutspelslag igen. Klubben har varit bland ligans bottenlag fem säsonger i rad och inte varit i slutspel sedan 2008.

Text: Robert Pettersson