• Publicerat 25 maj, 2013
  • Skrivet av Ola Winther
  • 0 Kommentarer

Skadorna sätter stopp för Brendheden

Han har lidit av stora skadeproblem de senaste säsongerna. Nu står det också klart att den förre Rögleforwarden Andrée Brendheden lägger skridskorna på hyllan. ”Då är det officiellt klart att skrillorna hamnar på hyllan! Känns sjukt konstigt och sorgligt! Tackar alla som stöttat och speciellt frugan!”, skriver 30-åringen på sin Twitter.

Brendheden begränsades till 20 matcher säsongen 2011-2012 och skadeproblemen har fortsatt den här säsongen. Den målfarlige forwarden hann endast spela 16 matcher med Rögle i elitserien och på dessa svarade han för tre poäng (1+2). Brendhaden var också utlånad till Karlskrona under en period på sju matcher och under tiden i Blekinge svarade forwarden för ett mål.

30-åringen har sedan tidigare i karriären också hunnit representera Växjö och Södertälje i Hockeyallsvenskan och hans bästa säsong var i elitserien med Rögle 2008-2009 då han svarade för 28 poäng (15+13) på 55 matcher. Totalt har Brendheden spelat 105 matcher i elitserien och 274 matcher i allsvenskan under karriären.

Text: Ola Winther