• Publicerat 29 maj, 2013
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Greg Scott förstärker laget

Fler och fler nordamerikaner stormar in i elitserien. Senast i raden är den kanadensiske högerforwarden Greg Scott som närmast kommer från AHL-spel med Toronto Marlies.
– Helt klart är han en spännande spelare som jag tror kommer att passa in bra i den europeiska ishockeyn, säger tränaren Tommy Jonsson.

Greg Scott har spelat 270 AHL-matcher för Toronto Marlies, farmarlag åt Toronto Maple Leafs, men aldrig fått chansen i NHL. Nu väljer 24-åringen i stället att testa lyckan i Sverige där han har tecknat ett ettårskontrakt med Brynäs.
– Greg Scott hamnade högt upp på vår lista av spelare som vi ville ha till laget. Vi har genom rapporter från kontakter i Kanada bildat oss en uppfattning om honom som person, och vi har följt hans matcher i slutspelet, säger sportchefen Michael Sundlöv i ett pressmeddelande.
– Det känns både rätt och riktigt för oss, och det är jätteroligt att han har bestämt sig för att komma till Europa, till Sverige, och till oss för att spela nästa säsong.

Scott, som aldrig blev draftad, spelade juniorhockey för Seattle Thunderbirds i WHL innan han skrev på för Toronto som free agent. På fyra säsonger har han svarat för 54 mål och 139 poäng. Den senaste säsongen blev det 32 poäng (13+19) på 69 matcher. I Calder Cup-slutspelet sköt han sju mål på nio matcher innan Marlies blev utslagna av Grand Rapids Griffins.
– Hans ålder, karaktär och attityd känns helrätt för oss, säger Sundlöv. Vi både hoppas och förväntar oss att han kommer att hjälpa oss att vinna så många hockeymatcher som möjligt, säger Sundlöv.

Greg Scott kommer att ansluta till Brynäs senare i sommar, strax innan laget går på is.

Text: Uffe Bodin