HockeyAllsvenskan

SSK på väg att släppa Nylander Altelius

ANNONS

”Vi för en dialog”

William Nylander Altelius är på väg till Brynäs samtidigt som Södertälje SK hävdar att han fortfarande tillhör dem. Nu säger SSK:s ordförande Jan Bergman att parterna kan vara på väg att hitta en lösning.
– Vi för en dialog med dem, men är inte riktigt i mål, säger Bergman.

Den 9 maj gick Södertälje SK ut på sin webbsida och meddelade att William Nylander Altelius fortfarande tillhörde klubben, trots att det hade spekulerats om motsatsen i kvällspressen. I ett uttalande underströk sportchefen Per Nygårds att Nylander Altelius kontrakt endast kunde brytas om ”en klubb i Elitserien eller utomlands kontrakterar William innan out-klausulens utgångsdatum”.
– Något sådant kontrakt har trots upprepade förfrågningar ej uppvisats och därmed anser vi att SSK har ett giltigt avtal med William. Likväl som i övriga samhället är fullföljandet av ingångna avtal oerhört betydelsefullt för idrottsföreningar, uppgav Nygårds då.

Trots att det påstådda datumet passerade innan pressmeddelandet skickades ut för tre veckor sedan förefaller Nylander Altelius vara på väg bort från SSK. Under torsdagen skrev Gefle Dagblad att juniorlandslagsmannen erbjudits kontrakt av Brynäs, något som också bekräftades av sportchefen Michael Sundlöv.

Hockeysverige.se ringer upp Södertäljes ordförande Jan Bergman för att försöka få klarhet i situationen. Han är fåordig, men hävdar att det allt jämt finns en uppgörelse mellan SSK och William Nylander Altelius – som kan vara på väg att brytas.

”Inte riktigt i mål”
– Han har ett gällande avtal med oss. Nu har han och hans representanter gått ut med att att de vill säga upp det och det är inte helt osannolikt att det blir så. Just nu för vi en dialog med dem, men vi är inte riktigt i mål där, säger Bergman som inte vill kommentera vad som återstår rent specifikt innan parterna är överens om att riva kontraktet.

Att Brynäs erbjudit Nylander Altelius ett kontrakt kommer som en nyhet för honom.
– Han har en ut-klausul i kontraktet som gör det möjligt för honom att lämna oss. Men precis som vi skrev i pressmeddelandet är förutsättningen för det att de måste visa upp att en annan klubb skulle ha erbjudit ett kontrakt. Uppgifterna om att Brynäs skulle ha gjort det känner jag inte till och därför vill jag inte kommentera dem.

Men det låter inte som speciellt mycket som pekar på att William spelar för Södertälje i vinter?
– Det är egentligen ingenting jag vill kommentera. Vi för som sagt var en dialog och det är en del saker som måste klaras upp.

Hockeysverige.se har även varit i kontakt med William Nylander Altelius pappa Michael Nylander. Han avböjde emellertid möjligheten att kommentera situationen.

Fotnot: Två timmar efter textens publicering skickade SSK ut ett pressmeddelande där man bekräftade att Nylander Altelius lämnar klubben.
”William Nylander kommer inte spela kvar i SSK under kommande säsong då det finns omständigheter utanför spelaravtalet som gör att SSK idag har accepterat uppsägningen av spelaravtalet som familjen Nylander har gjort”, skriver sportchefen Per Nygårds.

Text: Uffe Bodin

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL