Det blir KHL-spel för Johan Backlund kommande säsong. Det stod klart på torsdagen när han skrev på för Vitiaz, där han sajnat på för ett år och blir första svensken i klubben.

Tidigare i veckan kunde ni läsa om KHL-intresset för Johan Backlund. På torsdagen blev det klart att han kommer spela i ligan och har skrivit på för notoriska buslaget Vitiaz där han blir klubbens första svenska spelare genom tiderna.

Enligt klubbens hemsida har han skrivit på för ett år.

31-åringen har spelat utomlands sedan han lämnade Timrå för Philadelphia 2009. Först två och en halv säsong i Nordamerika och sedan dess har han spelat för Kärpät i finska ligan, där han hade 91,3 i räddningsprocent den gångna säsongen.

Vitiaz, som huserar strax söder om Moskva, kommer till kommande säsong att flytta från Tjechov och fyra mil norröver till Podolsk där man huserade fram till 2003.

Man har inte varit i slutspel under de fem åren KHL funnits, utan har tillhört ligans absoluta bottenskikt under alla fem år.

Mycket tyder däremot på att klubben kommer övergå till att inte vara fullt lika mycket av skräcklag som man varit tidigare säsonger, då skandalerna avlöst varandra och klubben haft en rad slagskämpar i truppen.

Tidigare under torsdagen stod det klart att varken Jeremy Yablonski eller Trevor Gillies blir kvar i klubben samtidigt som man sedan tidigare värvat Maksim Rybin och Mike Iggulden och påstås vara nära att göra klart med forne artisten Maksim Afinogenov.

Text: Robert Pettersson