• Publicerat 12 juni, 2013
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Stafford skrev tvåårskontrakt

Garrett Stafford blir nästa back att ta plats i Färjestads trupp. I dag meddelade klubben att 33-åringen skrivit på ett tvåårskontrakt.
– En rightare som är en bra tvåvägsback med offensiva kvaliteter vilket ger våra coacher fler valmöjligheter på backsidan, säger assisterande sportchefen Anders Steen.

Med både Magnus Nygren och Chris Lee ute ur bilden har Färjestads sportchef Jörgen Jönsson tvingats jaga offensiva backar under sommaren. Nu kan han äntligen presentera en back som kan hjälpa till att fylla tomrummet efter de båda toppbackarna.

I dag blev det nämligen klart att veteranen Garrett Stafford, 33, med 666 AHL-matcher på meritlistan, flyttar till Karlstad. Kontraktet han har skrivit på löper över de två kommande säsongerna.

Har spelat sju NHL-matcher
– Garrett är användbar både som offensiv- och defensivback. En rightare som är en bra tvåvägsback med offensiva kvaliteter vilket ger våra coacher fler valmöjligheter på backsidan, säger assisterande sportchefen Anders Steen i pressmeddelandet.

Den gångna säsongen spelade Stafford, som är född i Kalifornien, 56 matcher för Hershey Bears och Oklahoma City i AHL och svarade för 23 poäng (1+22). Som bäst har han gjort 46 poäng under en AHL-säsong. Det har hänt vid två tillfällen.

Under sin karriär har Stafford spelat sju NHL-matcher, två för Detroit Red Wings, tre för Dallas Stars och två för Phoenix Coyotes. Sin hockeyutbildning fick han på University of New Hampshire innan han, odraftad, skrev på för Edmonton Oilers som free agent

Text: Uffe Bodin