• Publicerat 17 juni, 2013
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Tar in Michal Zajkowski

IK Oskarshamn har hittat sin keeper. Nästa säsong kommer Michal Zajkowski att vakta klubbens kasse.
– En erfaren kille, som fortfarande drivs av höga ambitioner och en stark vilja att utvecklas, säger sportchefen Roger Jönsson som har tecknat ett ettårskontrakt med målvakten.

I fjol använde sig IK Oskarshamn av fyra olika målvakter till en följd av den låneuppgörelse man hade med Frölunda, då både Linus Fernström och Patrick Galbraith fick speltid i klubben.

Den här säsongen siktar klubben på att bli mer självständig och har därför skaffat sig ett eget målvaktspar. Efter att ha hämtat in Oskar Sehlstedt från Piteå står det nu klart att Michal Zajkowski tar den andra målvaktsplatsen.
– Med Zajkowski in i truppen sitter vi med ett mycket intressant målvaktspar, säger sportchefen Roger Jönsson i ett pressmeddelande.
– Michal är en erfaren kille, som fortfarande drivs av höga ambitioner och en stark vilja att utvecklas, en utmärkt tillgång för oss. Dessutom en härlig personlighet, väl så viktigt.

”Ett spännande lag på pappret”
Snart 30-årige Zajkowski kommer närmast från två säsonger med Tingsryd, som han var med om att åka ur allsvenskan med i våras. Oskarshamn blir den forne Modomålvaktens sjunde allsvenska klubb. Tidigare har han representerat Örnsköldsviks SK, Pietå, Sundsvall, Björklöven och Örebro vid sidan av Taif.
– Jag har kollat runt med lite andra klubbar men nu kändes det rätt med Oskarshamn, säger Michal Zajkowski.
– Det är ett spännande lag på pappret och det ska bli kul att vara med och kämpa om en play off-plats, säger Zajkowski.

I och med värvningen av målvakten meddelar IKO att man endast är på jakt efter en sjunde och sista back innan lagbygget är färdigt.

Text: Uffe Bodin