Fortsätter karriären i Dif

Djurgården har gjort klart med ett starkt nytillskott till kommande säsong. Växjös anfallare Steve Saviano, som gör comeback i HockeyAllsvenskan efter två år i Elitserien.
– Steve är en spelare som vi tar emot med öppna armar. Han står för den typen av ishockey som vi vill spela med fart och bra skridskoåkning, säger sportchefen Challe Berglund.

Liraren och artisten Steve Saviano stannar i Sverige för en sjätte säsong.

Men efter fem säsonger i Växjö blir det en flytt till huvudstaden för spel med Djurgården i HockeyAllsvenskan.

– Steve är en spelare som vi tar emot med öppna armar. Han står för den typen av ishockey som vi vill spela med fart och bra skridskoåkning. Han har också erfarenhet från svensk ishockey och har visat sig kunna prestera på både allsvensk nivå och elitserienivå, säger Djurgårdens sportchef Challe Berglund till klubbens hemsida.

31-årige Saviano kom till Sverige först redan 2006 då han gjorde succé i Växjö innan han skadade sig och fick halva säsongen spolierad.

Efter två säsonger i finska Tappara vände han tillbaka till Sverige och Växjö 2009 och var lagets näst främsta poängplockare med 48 poäng på 52 allsvenska matcher den säsongen laget tog klivet upp i Elitserien, då även Dustin Johner spelade för smålänningarna.

– I den generationsväxling vi har gjort är det bra att få in Steve som varit med att ta upp lag till Elitserien. Han vet vad det innebär att spela i Hockeyallsvenskan och Kvalserien. Den erfarenheten blir viktig för våra yngre spelare, säger Challe Berglund.

Under de två säsongerna i Elitserien har Saviano svarat för 21 respektive nio poäng. Och nu hoppas han på att få spela ihop med Johner igen.

– Vi är ganska nära vänner och har kommit ännu närmare sedan båda började spela i Sverige. Min fästmö är även god vän med hans fru. Jag älskar Dustins spelstil, han är en hårt jobbande center och såna spelare är kul att spela med. Vi får se om jag spelar med honom i vinter men det ska bli kul att få umgås i samma omklädningsrum, säger Saviano.

Text: Robert Pettersson